هر کشوری مولفه های قدرتی دارد که از آنها در راستای راهبردهای خود و حفظ منافعش در روابط با دیگر کشور ها و ملت ها استفاده میکند، تحریمها یکی از مهم ترین مولفه های قدرت ایالات متحده آمریکا میباشد که از جمله اقدامات و برخورد هایی است که این کشور، نسبت به افراد یا کشورهایی که در راستای خلاف خواست او و یا برعلیه او اقداماتی انجام میدهند، از ابزار تحریم استفاده میکند.
میتوان مهم ترین چالش دهه های اخیر سیاست خارجه ایران را، بحث مذاکرات هسته ای و حواشی پیرامون آن دانست، اساسا ریشه شکل گیری این مذاکرات و نقطه شروع آن با با موضوع تحریم های اعمال شده علیه مردم ایران، آمیختگی دارد. این موضوع تا آنجایی مورد اهمیت قرار گرفت که محور مباحث در انتخابات های سال های ۹۲ و ۹۶ بود.
در حال حاضر حتی پس از گذشت حدود بیست سال از آغاز پرونده هسته ای ایران و گذشت دهه ها از اعمال اولین تحریم علیه ایران نیز، موضوع تحریم در مشکلات و چالش های جمهوری اسلامی ریشه دوانده است و داشتن شناختی درست و کامل از آن برای فهم فضای فعلی مشکلات کشور دارای اهمیت است.
اینکه تحریم ها چند دسته هستند؟
توسط چه کسانی اعمال میشوند؟
تاریخچه اعمال تحریم های علیه ایران چه میباشد؟
چرا بعد از دهه ۸۰ تحریم ها تاثیر چشمگیری در معیشت مردم داشتند؟
راهکار های مناسب و نحوه برخورد با تحریم ها باید چگونه باشد؟
نقش مذاکره در رفع تحریم ها چیست؟
آیا اساسا میتوان از آمریکا تضمینی مناسب مبنی بر رفع تحریم ها گرفت؟
تحریم چگونه بر کشور هدف تاثیر میگذارد ؟
و…
دوره ماجرای تحریم به دنبال آن است تا سوالات فوق را پاسخ دهد و نگاهی جامع نسبت به موضوع تحریم به مخاطب خود ارائه کند
شرکت در این دوره برای افرادی که علاقه مند به آشنایی با این مفاهیم و جریان شناسی و جایگاه تحریم در نظام مسائل جمهوری اسلامی هستند و همچنین کسانی که میخواهند. فضای مذاکرات پیش رو و گذشته را مورد تحلیل قرار دهند، پیشنهاد میگردد.
زمان کلاس :
جلسه اول: چهارشنبه 11 اسفند | ساعت 16 الی 18
جلسه دوم: پنجشنبه 12 اسفند | ساعت 14 الی 16
جلسه سوم: چهارشنبه 18 اسفند | ساعت 16 الی 18
جلسه چهارم: پنج شنبه 19 اسفند | ساعت 14 الی 16
تعداد جلسات:
8 ساعت آموزش در 4 جلسه.
پاسخها